Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bekasy duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekasy 30 dag
boczek wędzony 10 dag
bulion warzywny 2 szklanki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka
kapary 1 łyżka
sól, pieprz
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bekasy duszone

Oczyszczone i umyte bekasy osolić i ze wszystkich stron natrzeć mąką zmieszaną z mieloną papryką. Rondel wyłożyć plastrami boczku, posypać kaparami, włożyć bekasy, polać winem i dusić pod przykryciem tak długo aż będą miękkie. Wyjąć bekasy i podzielić na porcję. Wywar przecedzić, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia. Bekasy polewać bulionem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 15.05.2012 09:05
extra
wazka 15.05.2012 09:05
extra
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:50
super
Reda 30.11.2011 10:00
extra
Reda 11.11.2011 20:18
extra
Justyna Jussstiii 27.10.2011 15:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak