Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słoniny 20 dag
masło 20 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant pieczony

Bażanta natrzeć solą i pieprzem. 10 dag słoniny pokroić w słupki, naszpikować nią udka i piersi. Resztę pokroić w plasterki i owinąć nimi całego ptaka. Dokładnie obwiązać nicią. W brytfannie rozpuścić 10 dag masła. włożyć bażanta i piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni polewając masłem. Pod koniec zdjąć słoninę, aby bażant ładnie się przyrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 26.09.2012 08:36
nawet smakuje
aacaac 01.03.2012 12:54
super
Wacław 08.12.2011 12:09
bażanta to widziałem ale jeszcze nie jadłem !
Kuchareczekjeden 03.12.2011 10:58
wow:)
Chojłówna 23.11.2011 18:04
extra:P
Reda 19.11.2011 08:08
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak