Sposób przygotowania

Bażanta natrzeć solą i pieprzem. 10 dag słoniny pokroić w słupki, naszpikować nią udka i piersi. Resztę pokroić w plasterki i owinąć nimi całego ptaka. Dokładnie obwiązać nicią. W brytfannie rozpuścić 10 dag masła. włożyć bażanta i piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni polewając masłem. Pod koniec zdjąć słoninę, aby bażant ładnie się przyrumienił.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    extra:P
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    wow:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bażanta to widziałem ale jeszcze nie jadłem !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    nawet smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !