Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stek ze strusia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów ze strusia 1 kg
boczek wędzony 10 dag
oliwa
winno białe wytrawne 1/2 szklanki
suszone morele 10 dag
sól pieprz szałwia

Przepis i sposób przygotowania na: stek ze strusia

Mięso opłukać, pokroić i rozbić tłuczkiem. Natrzeć pieprzem, solą, szałwią. Filety owinąć plastrami boczku i spiąć. smażyć na oliwię z każdej strony. Wlać wino wrzucić morele pokrojone w plasterki. Podgrzewać aż sos zgęstnieje. Na koniec przyprawić do smaku sola, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 18.12.2011 13:35
ciekawe jak smakuje
Reda 19.11.2011 08:08
Musi być smaczny
owocówka 26.10.2011 19:18
nie chciałabym jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak