Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\'\'Atzem pilaff\'\'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso jagnięce bez kości 1 kg
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
pasta pomidorowa 2 łyżki
ryż 4 szkl
woda 6 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: \'\'Atzem pilaff\'\'

Mięso opłukać,pokroić na drobne kawałki,obrumienić na tłuszczu z dodatkiem cebuli,osolić,oprószyć pieprzem,dodać pastę pomidorową,podsmażyć na wolnym ogniu,gdy nabierze lekko brązowej barwy zalać wodą i gotować około 45 minut,ryż dodać do gotującego się mięsa,gotować na wolnym ogniu,do momentu całkowitego wchłonięcia wody przez ryż,następnie wstawić potrawę na kilkanaście minut do piekarnika ,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak