Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
cebula czerwona 3 szt
wino białe wytrawne 150 ml
olej 5 łyżek
sól
papryka 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz

Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym olejem. Ułożyć rybę i podsmażoną paprykę wraz z cebulą. Posypać solą i pieprzem oraz zalać winem. Piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.01.2014 13:26
bardzo smaczna rybka
caralajna 26.08.2013 07:38
pyszna ryba
Grazyna0211 08.12.2012 14:34
pyszna ryba
kate.500 01.11.2012 12:43
super
Elżbieta17 26.10.2012 21:02
uwielbiam dorsza:)
barbara11561 26.07.2012 13:52
puszny
alaaa 24.02.2012 13:01
smacznie i zdrowo,
Kuchareczekjeden 07.02.2012 08:34
pyszna rybka
Magdalena1110 27.10.2011 19:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak