Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z pigwą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
masło 100 g
woda 1 szkl
cukier 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
pigwa 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z pigwą

Mięso opłukać,pokroić na kawałki i obrumienić na maśle,pigwę opłukać,obrać,pokroić w plasterki,usuwając pestki,obrumienione mięso włożyć do rondla ,przekładając przygotowaną pigwą,posypać cukrem,dodać masło,osolić,oprószyć pieprzem,podlać wodą,dusić na wolnym ogniu przez 3 godziny,pigwa stanie się lekko czerwona,w czasie duszenia płyn powinien wyparować,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak