Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z kury w białym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbek kurzych 1 kg
średnie pory 4 szt
papryka czerwona 1 szt
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
olej
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z kury w białym winie

Wątróbki umyć, obtoczyć w mącę. Umyte pory pokroić w talarki, paprykę w dużą kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić pory, paprykę i wątróbkę. Jak wątróbka będzie już podsmażona zmniejszyć ogień, wlać wino i doprawić do smaku oraz dusić około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 16.05.2012 19:33
pierwszy raz sie spotykam, sam nie jadlęm
Reda 05.11.2011 14:58
moze byc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak