Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z sosem pomdorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60-80 dkg
jajko 1 szt.
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z sosem pomdorowym

Do mięsa wbijamy jajko i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy rozgnieciony czosnek. Z mięsa wyrabiamy kulki, które następnie obtaczamy w mące. Wrzucamy pulpety do gotującej się wody i gotujemy przez około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 26.10.2011 22:34
znakomite pulpeciki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak