Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

litewski kotlecki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 2 sztuki
mleko 3/4 szkl
śmietana 3/4 szkl
majonez 2 łyżki
keczup 1 łyżka
natka pietruszki 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
ser biały 50 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: litewski kotlecki śledziowe

sledzie odfiletuj zalej mlekiem i odstaw na godz.utrzyj masło z solą pieprzem i cukrem.Ucieraj dodając ser oraz smietanę.Filety wyjmij z mleka drobno pokrój połącz z masą serową.uformuj kotleciki a końce panieruj w natce pietruszki.schłodzone kotlety ułóż na półmisku.w miedzyczasie majonez wymieszaj z keczupem. sos wyciśnij na potrawę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak