Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Żółtka rozdzielamy od białek. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy. Żółtka rozmącamy widelcem i dodajemy powoli do białek. Mieszamy drewnianą łyżką. Przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 45 min. Biszkopt studzimy.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale torebka smakowita...warta każdej ceny...
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super tort urodzinowy dla małej elegantki
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    super, arcydzieło cukiernictwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kto by pomyślał, że taką fantazyjną torebkę nie jest wcale tak ciężko zrobić, jeśli pozna się kolejne kroki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !