Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba 1kg
mała cebulka 75dag
masło roślinne 10dag
cukier łyżeczka
piwo szklanka
śmietana 20dag
ocet
przyprawy ziołowe
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z piwem

Wątrobę pokroić w 3cm kostki. Obrane cebulki zalać wodą, dodać łyżkę masła, cukier i kilka kropli octu. Gotowac na małym ogniu ok10min. Resztę masła rozgrzać na patelni i krótko obsmażyć wątrobę,posolić, dodać przyprawy ziołowe i pieprz. Wątrobę i cebulki wyłożyć na półmisek i przykryć aby były ciepłe. Pozostały po smażeniu tłuszcz połączyć z piwem, podgrzewać kilka minut na średnim ogniu, następnie zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać trzepaczką. Sosem tym polać wątrobę i cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak