Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 50dag
wędzony boczek 15dag
cebula 3szt
olej 2łyżki
smalec 5dag
tymianek szczypta
bazylia szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wołowiny

Wołowinę pokroić w poprzek włókien na płaty grubości 1cm. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć rozkruszonymi przyprawami, skropić olejem, ułożyć płaty w miseczce jeden na drugim i odstawic na godzinę do lodówki. Nastepnie pokroić mięso w kostkę, boczek w cienkie plasterki podobnej wielkości, a cebulę w krążki. Na pięć szpadek szaszłykowych nabijać kolejno: mięso, boczek, cebulę. Szaszłyki smażyć na patelni z rozgrzanym smalcem bezpośrednio przed podaniem. Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak