Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik w białej pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 sztuka
wiórka kokosowe 1 paczka
cukier puder 2 łyzki
jabłka 2 kg
cukier 1 szkl
limonka 1 sztuka
Biszkopt 1 paczka
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik w białej pierzynce

make przesiej do miski dodaj posiekaną margarynę,cukier puder,proszek do pieczenia i 5 żółtek.Zagniec ciasto i wyłóż na blachę.Jabłka potnij w ósemki.Kawałki jabłek układaj brzuszkami na cieście z białek ubij pianę ze szkl cukru dodaj wiórki kokosowe.Wymieszaj i wyłóż na ciasto. Piecz jabłecznik 60 minut po ostudzeniu wyłóż na ciasto biszkopty i zalej rozpuszczoną czekoladą. Udekoruj biała czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 26.10.2011 19:15
może być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak