Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki francuskie z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
Cynamon mielony Prymat trochę
jabłko 3 sztuki
cukier do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki francuskie z jabłkiem

jabłka obierz pokrój na 8 części każdą cząstke posyp cynamonem i cukrem. Ciasto rozwałkuj,szklanką wycinaj kółka z ciastek. Na środek kładź jabłko zaklej ciasto i formuj rogaliki.
Ułóż rogaliki na blasze posmaruj białkiem i cukrem.Ciasteczka piec w temp 200 stopni aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak