Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w kruchym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
żółtko jajek 5 dag
cukier puder 1/2 szkl
gruszki 6 sztuk
rodzynki 2 łyzki
miód 2 łyżki
orzech włoski 4 łyżki
białko trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w kruchym cieście

z podanym składników wyrób ciasto. Gruszki obierz przekrój wydrąż gniazda rodzynki sparz wymieszaj z orzechami i miodem. Połówki gruszek napełnij nadzieniem i złóż. Ciasto rozwałkuj potnij na kawałki o boku 15 cm.Każdą gruszkę owiń ciastem a brzegi sklej białko ubij blachę wysmaruj tłuszczem ułóż gruszki każdą posmaruj białkiem i piecz na złoty kolor 20min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak