Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
ketchup
Musztarda sarepska Prymat
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Ugotować jajka na twardo, obrać i nożem o ostrym końcu ponacinać jajka mniej więcej w połowie szerokości w formie \"szlaczka\". To znaczy nacięcie skierowane w prawo dość głębokie ale tak na pół cm potem nacięcie w lewo, Potem znowu w prawo, w lewo i tak aż objedzie się jajko naokoło. Potem ostrożnie oddzielić 2 połówki białka tak by u góry każdej połówki była \"korona\". Z każdej połówki od dołu leciutko obcinamy spód by mogły \"stać\".

Farsz: wyjąć z białek żółtka i odcięte spodki białek włożyć do miseczki, dodać ketchup i musztardę. Można też dodać majonez. Zmieszać w jednolita masę. Przygotować szprycę do tortu /jeśli nie mamy to można zawinąć kartkę w tubę lub wykorzystać worek foliowy, gdzie końcówkę obcinamy/. Włożyć tam masę i do każdej połówki białka wcisnąć ją aż po wyżej \"koron\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 27.06.2010 10:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak