Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo, obrać i nożem o ostrym końcu ponacinać jajka mniej więcej w połowie szerokości w formie \"szlaczka\". To znaczy nacięcie skierowane w prawo dość głębokie ale tak na pół cm potem nacięcie w lewo, Potem znowu w prawo, w lewo i tak aż objedzie się jajko naokoło. Potem ostrożnie oddzielić 2 połówki białka tak by u góry każdej połówki była \"korona\". Z każdej połówki od dołu leciutko obcinamy spód by mogły \"stać\".

Farsz: wyjąć z białek żółtka i odcięte spodki białek włożyć do miseczki, dodać ketchup i musztardę. Można też dodać majonez. Zmieszać w jednolita masę. Przygotować szprycę do tortu /jeśli nie mamy to można zawinąć kartkę w tubę lub wykorzystać worek foliowy, gdzie końcówkę obcinamy/. Włożyć tam masę i do każdej połówki białka wcisnąć ją aż po wyżej \"koron\".

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !