Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKI W CZERWONYM WINIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
cukier 100 gram
płatki migdałowe 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKI W CZERWONYM WINIE

Gruszki umyć,obrać ze skóry,wydrążyć nasiona tak,aby owoce pozostały w całości.
Do garnka wlać wino,dodać gożdziki,cynamon,cukier i 300ml wody.Zalewę zagotować,włożyć do niej gruszki.Ugotować do miękkości i odstawić owoce w zalewie do wystygnięcia.Na talerz rozsypać płatki migdałowe .Gruszki osączyć z zalewy,pokroić w plastry lub naciąć wachlarz i ułożyć na migdałach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak