Sposób przygotowania

Na samym początku zabieramy się za kokosa- otwieramy jedną z 3 dziurek i wlewamy do miseczki wodę kokosową. Nastepnie dzielimy kokosa na pół :) Wydłubujemy miąższ i wrzucamy do do miseczki z wodą kokosową. Dodać do tego schłodzoną śmietane i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Ciasto do mufinek:Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki(odrobinę cukru pozostawić,aby posypać nim rabarbar). W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Masę przelać do form do mufinek(najpierw do 1/3 wysokości, za pomocą łyżeczki dodać odrobinę masy kokosowej i dopełnić resztą masy) . Na samym wierzchu można posypać wiórkami kokosowymi. Piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! heh taka mnie ochota naszła na coś dobrego...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !