Sposób przygotowania

DÓŁ: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodać mak i wylać na wysmarowaną masłem brytfannę, piec 20 minut w 180 st.

ŚRODEK: Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Dać ją do lekkiego stężenia. Gdy już będzie prawie tężała, wlać ją do ubitego mleka. Wylać na wystudzony placek, wyłożyć na nie biszkopty, tak aby górna część biszkoptów wchodziła na placek a dolna część wychodziła do góry i włożyć do lodówki na godzinę. W między czasie przygotować galaretki i odstawić do lekkiego stężenia. Później wyjąć placek z lodówki i na biszkoptach wyłożyć kolejną partię biszkoptów, tak aby dół biszkoptów pokrywał się z biszkoptem w placku.

GÓRA: Wylać galaretkę. Włożyć do lodówki jeszcze na 1 godzinę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !