Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
margaryna 1 kostka
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 5 sztuk
masa
ser biały 75 dag
budyń śmietankowy 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 3/4 kostki
jajko 2 sztuki
DODATKOWO:
cukier puder
białko 5 sztuk
cukier pół szklanki
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

CIASTO: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia na stolnicy. Dodać margarynę, żółtka i cukier. Wszystko razem posiekać nożem i wyrobić ręką. MASA: Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać jajka, dalej ucierać. Później dołożyć ser biały, i budynie. Wymieszać. DALEJ: Większą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na wysmarowaną margaryną brytfannę, tak, aby dno było przykryte, na to wylać masę serową, następnie ułożyć na tym brzoskwinie, na brzoskwinie dać pianę ubitą z białek (białka ubić, dodać do nich cukier i ubijać do momentu aż zrobi się puszysta piana). Na pianę zetrzeć resztę ciasta. Włożyć do piekarnika i piec ok. 50 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 27.10.2011 19:26
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak