Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
kość wieprzowa 1 sztuka
marchewka pół sztuki
cebula pół sztuki
woda 1,5 litra
natka pietruszki
żurek 1 butelka
mięso z golonki 1 kawałeczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkami

Wodę wlać do garnka, następnie wsadzić do niego kość wieprzową i mięso z golonki. Marchewkę i cebulę pokroić drobno. Dodać do garnka z mięsem i wodą. Posolić. Taki wywar pogotować przez ok. 20 minut. Potem zalać żurkiem z butelki. Pogotować to jeszcze 15 minut. Natkę pietruszki poszatkować i dodać do wywaru. Jajka ugotować w osobnym garnuszku z dodatkiem soli. Gdy się ugotują obrać i pokroić na drobne kawałki. Dać na talerze i zalać przygotowanym żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.11.2011 09:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak