Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Piec w piekarniku na wysmarowanej brytfannie przez ok. 25 minut w 220 st. Do garnka dać pół litry mleka, dodać masło, zagotować. Żółtko utrzeć z cukrami. Wymieszać z mąką i drugą połową mleka. Wlać pomału mleko zagotowane z masłem ciągle mieszając mikserem. Dać to szybko do garnka i gotować cały czas mieszając. czekać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przestudzić. Tak powstałą masą posmarować jedną część ciasta. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musi być pyszna, jadłam Wadowicką, i smakowała mi bardzo ta też będzie super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    chalucynek

    Papież był by dumny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !