Sposób przygotowania

Porcję rosołową gotujemy. Do gotującego się mięsa wrzucamy obrane i pokrojone w słupki marchewki, obraną pietruszkę, seler i por, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu ok 20 min. W tym czasie z mięsa mielonego, przyprawionego Kucharkiem, jajka i bułki tartej robimy klopsy. Gotowe klopsy wrzucamy do zupy i dalej gotujemy aż ugotują się klopsy. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy. Zupę zaciągamy (woda+śmietana+mąka). Cały czas gotujemy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku pieprzem i octem, który dodajemy małymi porcjami, aby nie przesadzić. Zupę podajemy z ugotowanymi, osolonymi ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !