Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa klopsowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
mięso mielone 1/2 kg
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
marchewki 3 sztuki
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
ocet 10 %
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa klopsowa

Porcję rosołową gotujemy. Do gotującego się mięsa wrzucamy obrane i pokrojone w słupki marchewki, obraną pietruszkę, seler i por, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu ok 20 min. W tym czasie z mięsa mielonego, przyprawionego Kucharkiem, jajka i bułki tartej robimy klopsy. Gotowe klopsy wrzucamy do zupy i dalej gotujemy aż ugotują się klopsy. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy. Zupę zaciągamy (woda+śmietana+mąka). Cały czas gotujemy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku pieprzem i octem, który dodajemy małymi porcjami, aby nie przesadzić. Zupę podajemy z ugotowanymi, osolonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 30.11.2011 17:02
super
gacopierz23 28.10.2011 19:46
zupa smaczna , a buźka zabawna
agnieszka214 28.10.2011 10:17
wspaniała
agnieszka214 28.10.2011 10:17
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak