Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka, w sosie własnym
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka zielona do dekoracji
czosnek 1 ząbek
makaron penne do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z tuńczykiem

Marchewke umyć, obrać o pokroić w kostkę. Do garnka wlać odrobinę oleju i przysmażyć marchewkę, gdy będzie trochę miękka dodać do tego posiekaną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać tuńczyka w sosie własnym+ przeciśnięty przez praske ząbek czosnku . Przyprawić solą i pieprzem do smaku. W międzyczasie ugotować makaron penne zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Na talerz wyłozyć makaron, a na sam wierzch dodać gorącego tuńczyka i posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak