Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowo-rodzynkowy schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg w 1 kawałku
rodzynki do smaku
sól do smaku
PIERPZ do smaku
czosnek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej odrobina
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowo-rodzynkowy schab

Schab umyć i osuszyć. Wszsytkie przyprawy wymieszać w miseczce wraz z rodzynkami i żurawiną+ dodać do tego trochę oleju. Przygotowaną mieszanką nasmarować mięso z każdej strony. Tak przygotowane mięso pozostawić na 12 godzin,aby mięso przeszło przyprawami. Następnie schab umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec około 50 minut w 195 C(piec pod przykryciem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 30.10.2011 16:27
mniam
Mariola21 29.10.2011 21:21
Mięso nie jest słodkie. Jeżeli nie lubisz połączenia mięsa ze słodkim- pomiń rodzynki :)
treonina 26.10.2011 14:52
wygląda cudownie, ale czy ten schab jest słodki? nie za bardzo przepadam na słodkim mięsem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak