Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3/4
jajko 4 szt
mąkaziemniaczana 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej
ser żółty 20 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z serem

ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić przepuścić przez maszynkę. Wyłożyć do miski wsypać mąkę ziemniaczaną,dodać 4 żółtka,wyrobić.W dłoniach uformować niewielkie placuszki,każdy nadziać kostką sera,uformować kuleczki.
kluski gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 13.03.2012 09:40
fajne
mic 03.02.2012 08:52
lubię to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak