Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny ze śliwkami
Kroki postępowania
Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut. Upieczone muffiny studź 5 minut w formie, a następnie wyłóż na kratkę kuchenną.
mąka pszenna razowa typ 2000 | 50 gram |
mąka tortowa | 100 gram |
cukier puder | 70 gram |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
masło - roztopione i ostudzone | 120 gram |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 2/3 szklanki |
śliwki | 4 sztuki |
mąka żytnia | 50 typ 720 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: