Sposób przygotowania

Marchewkę umyć i obrać ze skórki . Słoiki wyparzyć. Do każdego słoika włożyć marchewki-powinny być mocno ściśnięte. Do garnka wlać wodę, wsypać sól i zagotować. Wrzącą zalewę wlewać do słoików i od razu trzeba je zakręcać. Pasteryzować około 1,5 godziny (jeżeli uzyliście dużych marchewek- czas trzeba wydłużyć). Przygotowana marchewka nadaje się ,np. do sałatek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    hmmmm, zastanawiam się tylko na celowością robienia takiego przetworu bo przecież marchew jest dostępna cały rok...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Dostałam bardzo dużo marchewki, a nie miałam miejsca aby ją schować na zimę, więc postanowiłam umieścić ją w słoikach.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !