Sposób przygotowania

Na samym początku lina należy wypatroszyć, umyc i pociąć na mniejsze kawałki , tzw. dzwonki. Co ciekawie, nie trzeba obierać go z łusek. Podczas smażenia łuski \"wytopią się\" i dzięki nim danie będzie miało charakterystyczny smak. Dzwonki posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. W międzyczasie rozgrzać patelnię z dodatkiem masła. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Dzwonki ryby ułożyć na patelni. Przysmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Później dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć na małym ogniu. Pod sam koniec wlać śmietanę i dusić na małym ogniu około 15-20 minut. Pod sam koniec można dodać do sosu posiekany koperek. Powyższe danie smakuje wysmienicie z ziemniakami :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !