Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć margarynę rozpuścić, następnie dodać cukier, kakao i mleko. Mieszać, aż cukier się rozpuści, a nastepnie ostudzić. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę. Do miski wsypać mąke, proszek do pieczenia, dodać żółtka 4/5 masy z rondelka(pozostałą część pozostawimy na polewę), skórkę z 1/2 pomarańczy, sok z 1 pomarańczy. Wszystko ze sobą połączyć za pomocą miksera. Do podłużnej formy wyłozonej papierem wlać 3/4 masę . Do miseczki wsypać wiórki kokosowe, dodać cukier puder i masło. Wszystko ze soba połączyć, a następnie wysypać na wierzch ciasta. Na sam koniec do foremki wlać resztę ciasta, czyli 1/4. Piec około 50-55 minut w 195 C. Po schłodzeniu ciasta polać je 1/5 masy z rondelka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !