Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50dag
ryż 50dag
jajko 1szt
cebula 1szt
olej
migdały pół szklanki
rodzynki pół szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe faszerowane

Na oleju przesmażyć posiekaną cebulę, dodać mielone mięso, obrane ze skórki i posiekane migdały oraz umyte rodzynki. Doprawić solą i pieprzem. Z ugotowanego na półmiękko ryżu uformować cienkie placuszki na każdy łyżeczką nałożyć farszu, zlepić brzegi i utoczyć kulki. opanierować je w rozkłóconym jaju i tartej bułce, następnie usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.10.2011 11:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak