Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo- ogórkowa bruschetta wieloziarnista

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 mały
ogórek 5 dag
sól
pieprz
pesto czerwone 2 łyżki
pieczywo 2 wieloziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo- ogórkowa bruschetta wieloziarnista

Pieczywo (chleb lub bułkę) smarujemy czerwonym pesto i pieczemy na grillu lub w piekarniku aż będzie chrupiące. Ogórka obieramy, kroimy w małe plasterki. Z pomidora usuwamy miąższ i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy olej arganowy, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy na ciepłe pieczywo. Dekorujemy liskami bazylii i od razu podajemy do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 27.11.2012 21:03
pyszne
IKrakowianka 25.02.2012 16:18
pyszne!
gusia1000 17.01.2012 19:50
Pycha.
Renia1 15.01.2012 17:02
uwielbiam takie przekaski
mari 18.12.2011 23:27
wygląda baaardzo apetycznie
wwesolek 28.10.2011 19:26
dobreee
Tomek13 28.10.2011 19:22
super
Tomek13 28.10.2011 19:22
super
pacpaw 26.10.2011 19:44
odkąd ją \"odkryłem\" praktycznie co tydzień gości na moim stole
Jarlin 26.10.2011 13:48
Bardzo apetycznie wygląda !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak