Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa bruschetta wieloziarnista

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek 15 dag
sól
pieprz
bazylia do dekoracji
pesto czerwone 2 łyżki
pieczywo 2 wieloziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa bruschetta wieloziarnista

Pieczywo (bułkę lub kromki chleba) smarujemy czerownym pesto i zapiekamy w piekarniku lub na grillu aż będą chrupiące. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w małe talarki, dodajemy olej arganowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na ciepłe pieczywo kładziemy przyprawionego ogórka, dekorujemy listkami bazylii i od razu podajemy do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.03.2012 20:57
super pomysł na pyszne śniadanko
gusia1000 17.01.2012 19:48
Tylko jeść.
PaniMISIOWA 09.11.2011 13:36
fajny pomysł
Wacław 03.11.2011 09:55
moje smaki,pychaa !
wwesolek 28.10.2011 19:25
mniam
wwesolek 28.10.2011 19:25
mniam
Tomek13 28.10.2011 19:23
dobre
Jarlin 26.10.2011 13:51
Smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak