Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem cukru dodać żółtka cały czas miksując, suche składniki przesiać dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w temp.180st.ok.25min.wystudzić i przekroić upieczone ciasto na połowę,żelatynę rozpuścić w 1/2 litra wrzątku i przestudzić w międzyczasie przygotować jasny krem do naczynia wlać śmietanę i ubić na sztywno z dodatkiem śnieżek na mleko stopniowo dodawać masę krówkową cały czas mieszając połączyć z wystudzoną żelatyną wymieszać,przekrojone ciasto nasączyć likierem amaretto,posmarować dżemem i wylać masę przykryć drugim plackiem i odstawić,rozpuścić żelatynę w 300ml.wrzątku przestudzić i przygotować ciemny krem do naczynia wlać śmietanę i ubić na sztywno ze śmietanfikxem miksując dodawać stopniowo krem orzechowy,10dkg płatków migdałowych i wystudzoną żelatynę wymieszać i wylać na ciasto wyrównać posypać resztą migdałów po wierzchu i wstawić do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    słodkie:) super:) jestem ciekawa jeszcze jak wygląda ostatecznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super jest takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !