Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka witaminowa z przepiórczymi jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka sałat 1 op.
pomidory 2 szt.
ogórki świeże 2 szt.
mieszanka kiełków 1/2 op.
kukurydza konserwowa 1 puszka
oliwa 5 łyżek
sól
ocet balsamiczny
jajka przepiórcze 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka witaminowa z przepiórczymi jajkami

jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby zapobiec popękaniu skorupek,wystudzić obrać i przekroić na połowę wszystkie rodzaje sałat umyć pod bieżącą wodą osuszyć i przełożyć do salaterki,dodać osączoną kukurydzę i drobno pokrojony ogórek,pomidory sparzyć obrać ze skórki podzielić na mniejsze cząstki,drugi ogórek pokroić w cienkie plastry i sparzyć wrzątkiem, plasterkami udekorować sałatkę,wszystkie warzywa lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem skropić oliwą i octem balsamicznym,posypać kiełkami i na wierzch położyć połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 04.11.2013 09:57
pomysłowa taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak