Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe z maderą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Steki wołowe 6 szt
oliwa
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 60 g
natka pietruszki 1 łyżka-posiekana
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe z maderą

Mięso opłukać ,rozbić młotkiem,uformować bardzo cienkie,porcje,posmarować obie strony steka oliwą,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na maśle,rumieniąc po obu stronach,usmażone steki wyłożyć do rondla,posypać posiekaną natką ,polać maderą,dusić kilka minut na małym ogniu pod przykryciem,następnie wyłożyć je,polać sosem i obłożyć pokrojoną w cząstki cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak