Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z porem i pieczarkami na pikantnie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
por (biała część) 1 szt.
jajko 1 szt.
bułka tarta pikantna 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
masło 1/2 łyżeczki
olej ryżowy do smażenia
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
wołowina 20 (zrazowe)
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
karkówka 40 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z porem i pieczarkami na pikantnie

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.

Na patelni rozgrzać masło. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę i białą część pora pokrojoną w cieniutkie plasterki. Lekko podsmażyć. Dodać do zmielonego mięsa razem z pozostałymi składnikami: jajem, bułką tartą, przyprawą do mięsa mielonego, tymiankiem, chili pieprzem cayenne oraz solą. Starannie wyrobić masę. Wstawić na godzinę do lodówki.

Z masy formować podłużne kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 22.10.2012 09:27
pyszne
Jastinka 09.03.2012 16:06
apetyczne
Izabela/bella81 18.01.2012 13:02
zjadłabym z chęcią :)
Gosia40 09.11.2011 22:58
Apetyczne kotleciki. W sam raz na obiad:)
Misiek1 06.11.2011 07:06
Apetyczne kotleciki:)
ronald88 28.10.2011 11:03
super
ronald88 28.10.2011 11:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak