Sposób przygotowania

Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu, używając 3/4 sugerowanej ilości wody. Pozostawić, aby stężały. Pokroić w kostkę.

600 ml mleka zagotować z cukrem. Dodać pozostałe mleko wymieszane z proszkiem budyniowym. Zagotować, zestawić z ognia i ostudzić.

Masło ucierać na małych obrotach miksera. Cały czas ucierając dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Gdy masa będzie gładka - delikatnie wymieszać z kostkami galaretek.

Ułożyć 8 herbatników. Na każdy nałożyć po porcji przygotowanej masy. Na masie ułożyć po herbatniku, ponownie po porcji masy i na samym wierzchu herbatniki. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem każde ciastko przekroić na połowę, aby powstały trójkąty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiunia1988

    wygląda apetycznie chyba spróbuję zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo apetycznie .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Łatwe i pyszne:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Przepysznie wyglądają.Muszę wypróbować ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !