Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone Ani

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko
jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
tłuszcz do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone Ani

Kroki postępowania

1
Cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach, bułkę namaczamy w mleku - odciskamy. Dodajemy mięso, jajka. Doprawiamy.
Krok 1 - Mielone Ani foto
2
Masę dokładnie wyrabiamy.
Krok 2 - Mielone Ani foto
3
Formujemy niewielkie pulpety i odtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 3 - Mielone Ani foto
4
Podajemy z ziemniaczkami/ryżem.
Krok 4 - Mielone Ani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.04.2013 15:56
fajne kotleciki
SmacznaPyza 19.12.2012 19:35
a mięso jakie to zagadka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak