Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po egipsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
oliwa 8 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po egipsku

Ryż opłukać,w garnku rozgrzać oliwę,dodać półtora razy więcej wody co ryżu,osolić i doprowadzić do wrzenia,wrzucić ryż i gotować intensywnie przez 5 minut,następnie przykryć i na bardzo małym płomieniu gotować do miękkości,ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę,ryż można polać sosem pomidorowym i podawać do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak