Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym i prażoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
śmietana 500 ml
Cebulka smażona Prymat 3-4 łyżki
serek topiony 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym i prażoną cebulką

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plasterki. Leciuteńko solimy i pieprzymy. Odstawiamy na parę minut. W tym czasie do śmietany dodajemy przyprawy oraz prażoną cebulkę. Mieszamy starannie. Odrobinę sosu wylewamy na dno żaroodpornego naczynia. Na sos układamy warstwę mięsa kurczaka. Na mięso układamy plasterki topionego serka , na serek zaś pozostały sos. Pieczemy przykryte w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2013 21:09
pyszny taki obiad
Dorian 18.11.2011 12:14
apetyczne danie
IKrakowianka 07.11.2011 08:12
pucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak