Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1kg
jaja 3szt
piwo 1 szklanka
sok cytrynowy
mąka
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w cieście piwnym

Oczyszczonego karpia odfiletować i pokroić na małe porcje. Posolić, skropić sokiem i odstawić. Żółtka ubić z piwem i stale mieszając dosypywać tyle maki, aby ciasto miało konsystencję gestej śmietany. Na końcu dodać pianę ubitą z białek. Przygotowaną rybę skropić olejem, maczać każdy filet w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak