Sposób przygotowania

Obieramy cebulę. Kroimy w grubą kostkę. Przygotowujemy w miseczce mąkę ( w proporcji - jedna łyżka mąki na 1 sztukę cebuli). Rozgrzewamy w rondelku olej. Mieszamy cebulę z mąką, tak, aby mąka dokładnie oblepiła cebulę. Możemy na sitku oddzielić cebulę od nadmiaru mąki. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę i smażymy aż do jej zbrązowienia. Łyżką cedzakową wyjmujemy uprazoną cebulkę i kładziemy na ściereczce lub ręczniku papierowym, aby odsączyć ją z tłuszczu. Przekłądamy cebulkę do miseczki i odrobinę solimy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taka cebulka super jest np do zapiekanek
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !