Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), ja używam
sokowirówki, dodać 4 łyżki oleju aby nie ściemniały.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, dodać cebulkę aby się
zeszkliła. Całość wrzucić do startych ziemniaków, dodać jajka, mąkę, przyprawy, wymieszać. Masę przełożyć do ,,keksówki,, wysmarowanej olejem. Piec w temperaturze 190-200 st przez 1,5 godziny. Podawać z dużym kleksem pysznej śmietany lub sosem grzybowym. Ale pyszne jest też bez niczego-szybko znika. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jadłam taką babkę całe wieki temu i od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia tylko przeraża mnie ilość pracy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    lubię takie potrawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musz? wypróbowa?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawa ale wygląda wspaniale... koniecznie do wypróbowania :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    troszkę o niej zapomniałam, jak byłam mała i jeździłam do babci na wakacje to tam była zawsze taka babka. PYSZOTKA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    dawno takiej nie jadłam, a muszę zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wygląda kusząco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !