Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa orzechowa z likierem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
żółtko jajek 2 sztuki
likier pomarańczowy 1 łyżka
szczypta cukru
sól, pieprz
orzechy włoskie 20 dag
kwaśna śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa orzechowa z likierem

Orzechy posiekać na drobno, wymieszać je z bulionem warzywnym i gotować na małym ogniu, chwilami mieszając. Śmietanę rozetrzeć z żółtkami, przyprawami i likierem. Cienkim strumieniem wlać do gotującego się bulionu. Zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.02.2012 09:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak