Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska-taka mała

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wp. 25 dkg
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
jajko 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sos grzybowy 1/2 (z torebki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska-taka mała

Kroki postępowania

1
Cebule i czosnek posiekać,dodac do miesa mielonego,wbić 1 jajko.Doprawić kucharkiem i pieprzem,dolac 1 łyzeczkę wody mineralnej.Dodac 3 łyżki bułki tartej.
Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Pieczeń rzymska-taka mała foto
2
2 jajka ugotowac na twardo,obrać i ostudzić.
Połowe masy miesnej wyłozyć na folie aluminiową,ułozyć jajka,przykryć resztą mięsa i uformować podłuzny klops.Wierzch posypać bułka tartą.
Krok 2 - Pieczeń rzymska-taka mała foto
3
Całość klopsa zawinąć folia alum.(aby mięso nie wysychało) ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wsadzic do piekarnika.Piec w temp.180-200 C przez 35 minut.
Odciągnąć folię z wierzchu i ponownie wstawic do piekarnikana na 15 minut,aby wierzch pieczeni sie zarumienił.
Krok 3 - Pieczeń rzymska-taka mała foto
4
Pieczeń wyciągnąć z folii,pokroić w plastry.
Polac przygotowanym z torebki sosem grzybowym,podawac z ziemniakami i np, z surówką z kapusty czerwonej.
Smacznego ! Proporcje są dla 2 osób !
Krok 4 - Pieczeń rzymska-taka mała foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.02.2016 21:32
tak, tak z pieczywem też bardzo mi smakuje
Róża1 15.01.2014 23:09
bardzo smacznie wygląda:-)
Magda60 10.02.2013 11:27
swietny przepis
Grazyna0211 27.01.2013 14:21
wyszła super
mirosława4 14.12.2012 21:17
smakowita ta pieczeń robię podobną
pacpaw 19.11.2012 19:33
klasyk w kuchni. Z czasem każdy ma ochotę zrobić te danie, a tym opracowaniem będzie to o wiele prostsze
Elżbieta17 28.09.2012 08:33
Rewelacyjnie się prezentuje:)
ben-ka 19.09.2012 09:16
smakowite jedzonko proponujesz.
Kas2 08.08.2012 12:12
wyśmienite danie
caralajna 07.08.2012 07:47
piękna porcja
olkaaa 17.07.2012 07:50
rewelacyjny przepis
Pietruszka 14.07.2012 21:30
wygląda rewelacynie, aż ślinka leci.
Wiesława1 10.06.2012 19:37
super
Justa32 02.06.2012 10:43
smaczna taka domowa!!! pycha!!!
Anna152 13.05.2012 11:09
apetyczna
Cukiereczek13 21.04.2012 11:41
eksrta :-)
barbara11561 06.04.2012 00:15
pysznie wygląda
justynab1903 18.02.2012 22:47
rewelka
romanrafal
romanrafal 18.02.2012 09:17
smaczne
magdziorka6 07.02.2012 08:15
swoje wyroby domowe są najleprze,sama robie też z jajeczkiem ale galantyne z kurczaka:-)
Ewelina38 10.01.2012 13:13
uwielbiam
Ada-Gaba 07.01.2012 11:43
smaczny obiad
Krystyna32 30.12.2011 16:51
pychotka
kamyk 27.12.2011 09:35
super jest ta pieczeń
AgaS10 21.12.2011 04:34
świetna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak