Sposób przygotowania

Soczewice wypłukać i zostawić na noc w wodzie. Następnego dnia zalać ją zimnym wywarem tak by nad ziarnami utworzyła się warstwa wody. Doprowadzić do wrzenia, dodać oliwę, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować około 1 godziny na małym ogniu. Boczek, cebulę pokroić i podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać zmiażdżone trzy ząbki czosnku i mąkę. Rozprowadzić zimną wodą, wlać do zupy i doprowadzić do wrzenia.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawa taka zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !