Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w przyprawach i panierce.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 1/2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka 1/2 szkl
masło 5 dag
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
estragon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w przyprawach i panierce.

Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą, natrzeć przyprawą do ryb i posiekanym estragonem, skropić sokiem z cytryny. Filety panierować w mące, roztrzepanym jajkach wymieszanych z przyprawą kucharek i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i masło. Przygotowane filety smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i gotowaną marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.12.2012 09:47
jeszcze nie jadłam
Motorek 30.06.2012 08:33
smaczna rybka
Iwona51
Iwona51 26.10.2011 10:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak